måndag 13 januari 2014

Oavgjort för HJ18 mot Malmö Fbc

Söndags match i Malmö efter en urladdning i JAS serien mot Onsala sent i fredagskväll i Götet. Ett antal ”gubbar” uttagna för spel med A-laget samt några skador och frånvaro gjorde att vi reste till match med 9 utespelare och en målvakt. För första gången denna säsong var jag lite osäker på utgången, en rätt medioker uppvärmning förstärkte tankarna att detta kunde bli tufft. Men den lite avslappnade attityden visade sig vara borta när domaren blåste i pipan.

Första perioden var ett riktigt sömnpiller Malmö låg och väntade och vi trillade boll och sparade på krafterna, väldigt få kvalificerade målchanser åt båda håll. Följdriktigt slutade perioden 0 – 0.

Andra perioden då skruvade vi upp bolltempot ett hack och målchanserna började komma, men 8 minuter in åker vi på en utvisning. Boxarna gör ett fantastiskt jobb tillsammans med dagens duktige målvakt Oscar och nollar Malmö. 12,34 plockar Oscar ner ett avslut och skickar ett snabbt utkast till Jonte som inte gör något misstag, utan ger oss helt logiskt ledningen med ett noll. Vi har ett par ypperliga möjligheter att öka på inte minst Mackan som bland annat har tomt mål men lägger bollen utanför.

Tredje perioden blev en böljande historia. Det startar med att vi får ställa upp i boxplay efter 2,04, men vi gör jobbet fullt ut och stänger även dessa 2 minuter. Malmö har startat denna period i ett högre tempo även om de ligger och väntar på våra misstag så skapar de betydligt mer möjligheter, ett misstag från vår sida gör att de kommer in i matchen efter 8 minuter spel. Efter 9,15 var det vår tur att få ett powerplay, men en helt nykomponerad uppställning fick inte riktigt till spelet. Men övning ger färdighet har någon klok människa påstått, denna tes skulle visa sig stämma väl. Malmö spelare åker ut efter 14 minuter och efter att ha bollat runt lägger Simon bollen till rätta trampar in och trycker av bössan klockan på 14,59 ass Richard. Ledningen 2 – 1 skulle inte stå sig längre än till 16,13 då ett skymt skott letar sig igenom och gör ställningen till 2 – 2. I bytet efter får vi med oss ännu en 2 minutare och in med power line, klockan står då på 17 minuter, men 3 sek!!! senare har Fbc tagit ledningen efter ett väldigt passivt försvarspel. Men, men vi hade fortfarande en man mer på banan. Adam styr och sätter upp Simon som gör en repris trampar in och gör matchen sista mål och räddar en poäng, 3 – 3. Malmö tar timeout och vi kommer överrens om att spela för seger och skapar ett par heta lägen men bollen vill inte in.

En match där vi spelar efter våra resurser och gör det bättre och bättre under matchen, bra målvaktsspel, uppoffrande försvarspel och bra boxplay på önskelistan, lite bättre skärpa i avsluten så skulle vi haft alla tre poängen med oss hem till byn.

Nu laddar vi för avgörande JAS match hemma mot Halmstad, då vi hoppas att få se er alla(och några till) i hallen.

Well done boys och ett tack till klacken som reser land och rike runt.