fredag 3 januari 2014

Gothia Cup - Första dagen


Suddigt "målgest"-foto från P16 
Vi kan summera en förta dag i bravur. Åstorp/Kvidinge begav sig under förmiddagen mot Göteborg för inledande matcher i turneringen. P16 var först ut då Stenungsund stod som premiärmotståndare, näst på tur var P18 som ställdes mot småländska Hovshaga. Hur gick det?

P16 inledde trevande men ägde matchen från första tekningen. Bra bollrull men suget efter att verkligen trycka dit bollen i mål infann sig inte, det skulle liras snyggt in på mållinjen. Stenungsund stod upp bra i försvar men spelvändningarna från motståndarna neutraliserades gång på gång. Pontus spräckte nollan efter intramp och resultatet 1-0 stod sig perioden ut.

Andra, och sista (2x15 min), akten började bra med fortsatt kontroll från pågarnas sida. Linan Victor, Hobbe, Ikonen tryckte tillbaka motståndarna och formationen Benne, Fabbe, Niko börjar skapa vassa lägen genom att ta avsluten. Perioden kantas av idel blåsningar från herrarna i gult men Åstorp/Kvidinge viker inte ner sig. Målen trillar in i rask takt och defensiven är intakt. Slutresultatet 4-0 kan kännas i underkant men måste ses som en riktigt bra start på turneringen.

- Vi gör vårt jobb och inkasserar tre pinnar. Matchen i sig känns slentrian och vi behöver inte förta oss i insatsen. Jag vill se fler avslut och ett resolutare spel under morgondagen. Vi känns avslappnade och det är en skojfrisk stämningen på bänken, precis som det ska vara. Nikos kompispass till Fabian är matchen höjdare, frågan är varför Fabian inte gjorde en bicykletas på den. Skämt o sido, en dag på jobbet och framöver kommer vi vara hetare, summerar Henrik Politis.

P18-matchen i tighta Valhalla B var på förhand, enligt speakern, en toppmatch. Smålänningarna, vana av seniorspel, var laddade från start men det är Åstorp/Kvidinge som omgående tar ledningen med 1-0 då Andy lirar fram Max till tom bur efter bra löpning. Kvitteringen dunkas dock in efter dryga 4 minuter och följande minuter blir ett ställningskrig. Motståndarna spelar ovårdat och ger allt som oftast det "lilla extra" i närkamperna men pågarna håller sig i skinnet. Ledningsbollen kommer efter en snabb och snygg spelvändning där Dennis lirar fram Rickard som serverar Andy. Motståndarna drabbas efter 10 minuter av en tvåa, tyvärr blir det insläppt(!) mål i PP. Revansch i psykologiskt viktigt läge innan paus. Max lurar upp halva Hovshaga i moståndarhörn innan han iskallt lirar fram Andy till ledning 3-2 i paus. I samband med "Hesa Fredrik" åker Marcus på en riktigt ful eftersläng och visst tumult uppstår, någonting som domarna lustigt nog drog röda kort på spelare i båda lagen, vågade man inte ta dialogen?

Period två är betydligt härligare än första perioden och börjar givetvis med utökad ledning. Lehman får pass av Max och skickar in säsongens hårdaste höstlöv från dryga halva. Max är inne i ett stim och trycker resolut in 5-2 sekunderna senare, den här gången på pass av Rickard. Viss spänning infinner sig när reduceringen kommer från ingenstans men PP visar sig starkt och 6-3 görs i numerärt överläge genom Max på pass av Andy. Slutresultatet 7-3 spikas med fem minuter kvar av Simon som assisteras av Andy.

- Stökig match där motståndarna sårade oss bokstavligt talat. Viss obalans i första akten men en riktigt härlig insats på 8 gubbar i andra perioden. Vi ledare jobbade aktivt med att behålla lugn och förse grabbarna på banan med energi. Skön seger, härlig kämparglöd och stark laginsats, analyserar Bonny Lindberg.
Första dagen kan summeras med två av två segrar.

I morgon blir det en intensiv och lång dag där båda lagen spelar dubbla matcher.

Åstorp/Kvidinge Juniortrupp önskar just ditt stöd!

2 kommentarer:

  1. Tacksamt med fina referat för oss som inte kan följa er live! Bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. Kul o läsa hur de går !

    SvaraRadera