söndag 5 januari 2014

Nattmangling - Gothia Cup dag 2

Andra dagen på Gothia Cup lider snart mot sitt slut. En riktigt lång och go heldag i Göteborg är avklarad och såväl P18 som P16 spelar A-slutspel under morgondagen. Klockan ringde i ottan, för att vara lördag, men det var idel glada miner vid frukosten. Vilken frukost dom har i götet...

P18 var först ut och för motståndet stod Tatran Stresovice, en på förhand tuff nöt att knäcka. Laddningen var sisådär och när grabbarna började värma upp i samma hall spreds viss fundersamhet, motståndarna gjorde utfallssteg och armhävningar - någonting som kändes en aning i överkant. När väl matchen börjar har dock oron försvunnit och det är Åstorp/Kvidinge som omgående tar tag i taktpinnen, riktigt bra tändning. Olyckligt är det Tatran som tillåts ta ledningen, om än för en liten stund. Kvitteringen kommer rättvist när Andy startar ett inslag snabbt. Bollen passas upp till Ricky som distinkt smäller dit ett dragskott från backplats, vilken balja. En dubbelutvisningen kommer och tufft spelande motståndare drabbas även av en tvåa. I efterföljande PP tickar Olli upp bollen till pointande "svärmorsdrömmen" Robin som avlossar bössan. Skottet räddas snyggt men på efterföljande retur bombar herr Wilson in bollen med ryggen mot mål, Max verkar ha konserverat formen från gårdagen. Skånepågarna äger nu matchen till fullo och ett alltmer frustrerat Tatran får se sig utspelade. Pontan serverar Olli som löpt in från kant och tar emot, ett par snabba steg i båge och efterföljande skott prickar X:et. Ledning 3-1. Stopp där för paus? Nix, Max ville annat och servrar Andy till öppen kasse i kontring. 4-1 i paus och en sanslöst bra period kan summeras.

Att sväva på moln kan vara ödesdigert. Andra halvan börjar i moll och motståndarna får göra både en och två billiga kassar. Bryt ihop och kom tillbaka. Viljan fanns där och ÅKIBS tar återigen tag i spelet för att hitta tillbaka till vinnarspåret. Ställningskrig kommande 10-minutaren med ett par bra räddningar av Oskar, som för övrigt blev mosad av coach Henrik i FIFA, i holken. Frustrationen sprids hos tjeckerna som börjar spela vårdslöst och aggressivt. En ful trängning på Robin resulterar i numerärt överläge, fem minuter tyckte Peter men domarna sa två. Bud på mål men bollen vill inte in. Sista minuterna blir spännande och Oskar sätts på prov, två klassräddningar i avgörande läge och matchen är vunnen. Stark och viktig seger.

P16 fick lite extra vila inför matchen mot norrmännen. Gårdagens statiska spel skulle suddas ut och istället förespråkades glädje och rock ´n roll. Blev det så? Om det blev, vi summerar matchen med et stort utropstecken. 12-0 skrevs segersiffrorna till och motståndarna tackade ödmjukt för lektionen. Grabbarna visade prov på disciplin och vägvinnande spel, någonting som inte ens görs på beställning mot mindre bra motstånd. Publiken njöt och Åstorp/Kvidinge sken som solen. I och med storsegern säkrades emellertid slutspelsbiljetten. Tack för uppvisningen.

P18 hade full pott inför avslutande gruppspelsmatch. Det visade sig att lottningen medfört riktigt bra motstånd och seger var mer eller mindre nödvändigt för att helt säkert fixa gruppsegern. Hovshaga var avsågade och två frikort till A-slutspel skulle fördelas mellan Åstorp/Kvidinge, Tatran och kommande motståndare Älvsjö. Fighten börjar i negativ klang, nollan spräcks redan efter 37 sekunder och uppförsbacken kändes brant. Dryga två minuter senare förvandlades backen till bergvägg då 0-2 slinker in, ett resultat som står sig perioden ut.

Nollställ och nya tag. PP med klockren ribbträff av Simpa, tror nog det klingar fortfarande följdes upp av ytterligare två bra lägen. Reduceringen låg i luften efter bra period och den kom. Andy hittar crossen över till Olli som smäller dit 1-2. Krigarna vädrar morgonluft men det är dessvärre motståndarna som utnyttjar lägena. 3-1 kommer och Åstorp/Kvidinge lyfter keeper för att få in en boll till, uddamålsförlust skulle ge säkrad andraplats. Älvsjö vill dock annat och punkterar matchen i öppen bur. En tam insats som tyvärr ledde till tredje plats i gruppen, eller...? Frenetiskt uppdaterande på telefonen, 3-1 till Tatran mot Hovshaga och det kändes än mer tungt. 3-2 följdes upp av kvittering och under bussturen på vägen till hotellet kunde faktum konstateras, Hovshaga vann och Åstorp/Kvidinge blir tvåa i gruppen. Härligt.

Dagen, eller kvällens, sista matchspelades nästgårds till hotellet i Valhalla. P16 ställdes mot Snipers Bratislava från Slovakiens huvudstad. Motståndarna var tvingade att vinna och matchen var på förhand hyffsat öppen. Storpublik, vilken hejarklack Åstorp/Kvidinge har, hade letat sig till hallen trots den sena matchstarten och pågarna bjöd dem på skönsång. Matchen börjar med stort bollinnehav för svenskarna och motståndarna försöker störa uppspelen. Busen Lehman drar på sig en tvåa och motståndarna skapar tryck mot Erik i kassen. Efter ett par goa räddningar spräcks Eriks nolla i turneringen och slovakerna tar ledningen. Väckarklockan ringde och radarparet Hansson/Moberg fixar kvittering genom vinklat instick från Fabbe till Niko. 1-1 på tavlan summerar första kapitlet.

Lite småskavanker tvingar fram justeringar och dom vita kommer inte riktigt i balans. Tröttheten visar sig framme och det enkla ska plötsligt göras svårt och invecklat. Dock kommer ledningen efter knappa åtta när Victor glider slalom genom motståndarförsvar och kyligt viker ut bollen till Fabbe som rört sig utåt från slotten. Bratislava inser att tåget lämnat perrongen och lägger i backen på loket. Åstorp/Kvidinge får svårt att sätta emot och kvitteringen blir ett faktum med fem kvar. Stort stöd från läktarhåll skapar energi och sången bär hela vägen fram till matchavgörande 3-2. Fabian lossar bössan från höga slotten och duktiga motståndarkeepern kan inte hålla bollen. Victor snappar upp returen och petar in den lindansande bollen. Gruppsegern säkrad och förlustnollan intakt. Starkt.

Nu väntar en god natts sömn och i morgon börjar turneringen på riktigt. P18 ställs mot Skara i 16-delsfinal klockan 10:00 medan P16 får avvakta motståndare inför sin 8-delsfinal klockan 17:00.

Hemsidan önskar god natt och passar på att tacka alla goa supportrar för stödet!