måndag 6 januari 2014

Live Gothia Towers - Gothia Cup dag 3



Ryktet sa att söndagen skulle vara Åstorp/Kvidinges dag, spelarna tyckte snarare att måndagen skulle bli det. Nedan följer sammanfattning av söndagen, dag tre på Gothia Cup äventyret - hur det blev, vad som hände och vad som komma skall...

Relativt tidig morgon då P18 skulle inleda A-slutspelet med match mot västgötalaget Skara, kända för sitt sommarland och Bert Karlsson. På förhand en oviss match mot ett lag som presterat bra i turneringen. Matchen börjar med sensommar glädje då Dennis lägger en snygg långmacka till Andy som skickar in 1-0 efter dryga två minuter, ett höstlöv på volley som motsvara hans muskelmassa. Olli följer omgående upp ledningen med en ribbträff innan Skånepågarna drabbas av en tvåa. Dennis tycker synd om Ricky på botbänken och tar en kompistvåa för hårt spel, linkar ut mot snickarboa och sätter sig i knäet på Ricky - spel 3 mot 5. Boxplayet sköter sig med bravur och nollar ut motståndarna. Psykologiska 2-0 kommer direkt efter då Andy leker in bollen på pass av Ricky. Inom loppet av minuten dödas matchen då såväl 3-0, Simpa pass Olli, och 4-0, Andy, kommer. Klockan står på 07:37. Innan paus ökar Maccan (Dennis) och Andy (Simpa) på ledningen men Skara får sista ordet genom två reduceringar. 6-2 vittnar tavlan om i paus.

- Bra fight med rätt inställning. Vi dödar matchen omgående och sen spelar av den enligt plan. Bra kvitto och mycket moget spel, jag är riktigt nöjd med insatsen, analyserar Peter Bengtsson.

Andra akten blir till stor del avspelad. Åstorp/Kvidinge vill spara energi och bollen rullas runt i formationerna. Andy bjuder dock publiken på en riktigt godbit då såväl motståndarbackar som Bert Karlsson blir uppsnurrade, 7-2. Perioden rullas av men unge herr Wilson hettar upp stämningen genom att dundra in returen på Ollis skott till 8-2. Sista delen spelar Skara upp sig och Oskar får chansen att visa sin stora kunskapsbank genom två fantomräddningar. Bra genomförd match där laddningen innan och under fighten kändes avslappnad och positiv.

P16 inledde slutspelet med 8-delsfinal och tillika derby mot trevliga Engelholm. Två lag som känner varandra in och utantill, någonting som alltid skapar extra fjärilar i magen. Inför matchen pratades det om P18-grabbarnas avslappnade stämningen vilket gärna kunde få smitta av sig på småpågarna. Laddningen var på topp när första tekning genomfördes och precis som vanligt var det Åstorp/Kvidinge som tog tag i taktpinnen. 1-0 kommer lägligt genom Pontan på pass av Niko. Benne vill inte vara sämre än Pontan när Niko serverar läge, snurrpass från Moberg och rappt avslut från Wiphagen - ledning 2-0 och full kontroll i paus.

Andra akten börjar med stolpträff av Hobbe. Lika oturligt kommer reduceringen. Hobbe får sällskap i stolpligan då även Niko dundrar virket. Utökad ledning kommer dock, patenterad spelvändning där Fabbe lirar fram Niko till friläge - målet taget ur skolboken. 4-1 kommer av bara farten och denna gång är det återigen Fabian som assisterar, målskytt Benne på avslut från höga slottet. Motståndarna tillåts reducera till 4-2, ett resultat som står sig matchen ut.

- Bra genomför match där vi höjer oss ett snäpp gentemot gruppspelet. Vi har en skönare attityd och agerar som ett slutspelslag. Vi ska vinna sista matchen vi spelar. Go seger, kommenterar Henrik Politis.

Lottningen av slutspelsträdet gynnade inte P18-laget, en tuff nöt i form av Pixbo väntade redan i 8-delsfinalen. Motståndarna toppar sin grupp i Juniorallsvenskan och har ett erkänt duktigt lag på pappret. 0-1 kommer snöpligt i matchens inledning och det blir inte bättre av att domarna först hittar en billig två och direkt efter ett delikat frislagsläge i Pixbos favör. 0-2 pangas in och läget känns tufft. Man låter sig dock inte nedslås utan spelar omgående upp sig och skapar bra lägen för reducering. Resultatet står sig perioden ut och blickarna riktades mot nästkommande 20-minutare...

... som dock kunde börjar trevligare. Pixbo väger för tillfället tyngre och 0-3 är ett faktum. Fyran kommer även den, denna gång efter hård kamp om bollen. Åstorp/Kvidinge jobbar frenetiskt i försvaret och hugger som kobror i spelvändningarna. Reduceringen uteblir däremot och återigen är det Pixbo som får utdelning. Reduceringen kommer äntligen när Simon spräcker nollan. Matchen är över och resultatet 1-5 är en aning i överkant. Pixbo är ett bra lag som är fullt samspelta. En "trevlig" bekantskap som Åstorp/Kvidinge mer än gärna tar revansch på framöver.

P16 avancerade som sagt till kvartsfinal där man ställdes mot ett på förhand mycket tufft motstånd. Jönköping är ett utav lagen i Innebandyfesten och således, på pappret, ett utav Sveriges fyra bästa lag. En inspirerande utmaning och goa möjligheter för Skåningarna att "rätta till i leden". Energin och spänningen i hallen var stor under uppvärmningen och pågarna kändes laddade. Niko inleder med en ribbträff och det är omgående Åstorp/Kvidinge som suger åt sig bollen och tickar runt. Publiken har en härlig intern fight och slutspelsstämningen är precis som den ska vara. Ledingspucken kommer i PP efter att en smålänning visats ut för hårt spel. Fabbe bågar in i heta zonen och släpper iskallt ut till Pontan som rört sig upp i läget - boom och 1-0 växlas upp på tavlan till publikens tutande. Minuterna senare är det än en gång Fabbe som har lekstuga med motståndarförsvar. Lehman lirar in pucken och "Larssa" vänder runt och avslutar kliniskt. 2-0 och viss frustration börjar höras i motståndarled och monståndarklack. I detta läge spelar pågarna ett moget spel där man låter bollen göra jobbet. Första halvan summeras med 4 toast av 5, kanonkul.

Andra akten och återigen ett ställningskrig där Åstorp/Kvidinge bestämmer riktlinjerna. Erik sätt på prov i kassen när motståndarna tar avslut. Stabil spel komponerat med resolut försvarsarbete leder fram till en spelvändning. Adam lägger iväg en macka och Niko leker Federer när han kyligt smäller in trean på volley efter knappa fem minuter. Jönköping är skakat och saknar verktyg i lådan för att verkligen kunna störa. Fortsatt stort bollinnehav och tiden tickar till förmån för Skåne. I avgörande matchläge spikas holken igen och samtliga offrar allt i varje situation. Förlösande 4-0 kommer fullt rättvist Jonte i första läge tvingar en riktigt duktig JIK-keeper till ytterligare en svettig parad. Utkastet läser dock Jonte och efter kort båge sitter fyran otagbart i nedre burgaveln. Resterande 7 minuter spelas bollen runt och trots idoga försök lyckas motståndarna inte få tag i spelet. Keeper plockas utan resultat, däremot vinner Victor boll och serverar Hobbe som nästintill går in med bollen i tom bur - vilt jubel och solkar seger mot ett av Sveriges bättre lag.

- En riktigt bra match där vi redan på vägen till hallen har en go känsla. Att möta dom bästa lagen ger såväl inspiration och motivation. Vi är ett jäkla bra lag, någonting ett förundrat Jönköping blev fullt medvetna om idag, konstaterar Christian Hägerström.

I morgon måndag väntar semifinal mot Stockholmsklubben Älvsjö. Matchen spelas 11:00 i Landala Sporthall och Åstorp/Kvidinge önskar givetvis lika bra stöd som tidigare. Vilken publik!

Mot nya utmaningar, tillsammans är vi starka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar