torsdag 2 januari 2014

Halvårskrönika - Åstorp/Kvidinge Juniorer



Halva säsongen har gått sedan den nykomponerade satsningen på Juniortruppen i Åstorp/Kvidinge drog igång. Efter sommarens heldagar, där taktik och teambuilding stod i fokus, kan man nu summera en riktigt bra höstsäsong.

Vi tar det från början...

Lottningen till debutsäsongen i Juniorallsvenskan var släppt och det vankades motstånd från såväl Göteborg som Småland. 6 juli samlades truppen för upptaktsmöte och det blev full fart från första början. Träningarna avlöste varandra i sommarvärmen och kvaliteten var hög, trots viss ovana till nya taktiska moment och synsätt. Under sommaren hoppade Robin Häggström med på tåget och truppen som helhet tog form. I slutet av juli spelades den första träningsmatchen, Malmhaug borta, och redan då märktes det att den fysiska standarden och mentala inställningen var bra. En tight semifinalförlust i Ängelholm Invitational följdes upp med lagkväll hos Oskar och segrar mot FC Helsingborg och Hofterup i träningsfighter. Seriepremiärerna och USM-kvalet i september närmade sig.

- En bra start på säsongen med flertalet starka segrar i träningsmatcherna. Tillsammans hade vi en hög träningskvalitet där alla bidrog till utvecklingen. Inför första tävlingsmatcherna var jag lugn och riktigt förväntansfull. Jag visste att vi skulle skaka om många motståndare och jag blev inte förvånad över att resultaten gick vår väg, kommenterar Peter Bengtsson.

Tävlingssäsongen börjande med dubbla segrar i USM-kvalet. Efter en klar seger mot Malmö FBC i genrepet väntade Lindome i JAS-premiären. En nervös seger kunde läggas till kontot och efter det gick det av bara farten. Idel segrar mot Hofterup, Warberg, Engelholm och Helsingborg gav oss en sköna och välförtjänade topplaceringar i respektive serie. Mitt uppe i brinnande säsong väntade regionslutspel i USM, ett på förhand laddat sammandrag. Förutsättningarna med skador var tråkiga men det Åstorp/Kvidinge visar i Göteborg är mycket starkt. En försmädlig suddentorsk i kvartsfinalen kändes mycket snöplig, livet är inte rättvist ibland. Snabb revansch mot Landskrona och sedan ytterligare ett bottennapp - Munka borta. Nu var det dystrare miner och mycket kändes tungt och segt. Ledarstaben hade inte förmågan att få igång tempo och kvalitet, spelarna visade lam inställning och stormarna avlöste bokstavligt talat varandra. Seriefinalen mot Skurup blev vändningen och det var viktiga segerpinnar som dokumenterades. Höstsäsongens sista match väntade mot Ljungby i JAS, lite av en "vinna eller försvinna" fight. Viss nervositet men helt ok spel ledde till en skön seger och fortsatt förarplats i kampen om slutspelsbiljetterna.

- Vi visar prov på kontinuitet och hög lägstanivå. Bottennappen går knappt att räkna och även när vi själva anser att vi spelar mindre bra så kommer segrarna, det är starkt, kommenterar Henrik Politis.

- Grabbarna har en stor vilja och enorma vinnarskallar. Nyttjas det på rätt sätt stoppar ingen oss, flikar Lennart Hultberg in.

Statisktiken för höstsäsongen talar också sitt tydliga språk. På tio tävlingsmatcher i Juniorallsvenskan och HJ18 division 1 har Åstorp/Kvidinge 28 poäng, 78 gjorda mål och 38 insläppta. Vidare har laget presterat mycket bra i special teams, i synnerhet i boxplay där snittet ligger på makalösa 92 %.

- Vi har aktivt arbetat med special teams och just boxplayet har varit ruggigt bra. Grabbarna har en härlig attityd och vill till varje pris vinna, någonting som stärker oss i dessa detaljer. Vill även nämna att vi på sidan av innebandyn en har välbesökt hemsida, en fungerande mobilapp och allt som oftast en fantastisk publik, informerar Bonny Lindberg.

Inför vårsäsongen placerar sig Åstorp/Kvidinge högst upp i HJ18-serien och på andra plats i Juniorallsvenskan. Kampen om slutspelsplatserna avgörs under januari månad och räkna med ett heltaggat Åstorp/Kvidinge. Hösten läggs därmed till handlingarna och vi lyfter blickarna mot kommande härliga utmaningar. När det blåser som hårdast är det bara att ta på sig den vindtäta jobbarjackan, den tåligaste och segaste står längst...

- Ett fantastiskt gäng med stor passion för innebandy. Jag fick ett varmt mottagande och jag kan fortfarande inte sluta förundras över inställningen till laget, sporten och segerns sötma. Grabbarna har under en lång tid tillsammans utvecklat varandra och det är delikat att få äran att coacha ett så pass väldukat smörgåsbord som det faktiskt är. Jag tänker innebandy varje dag och ser verkligen fram emot en mycket spännande vår där vi tillsammans ska visa vår styrka och vår kapacitet. Vi har kapaciteten att vinna och vi ska vinna, avslutar Christian Hägerström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar