fredag 20 september 2013

Referat: Malmö FBC - Åstorp/Kvidinge IBS



Genrep inför premiären i Juniorallsvenskan. Tufft motstånd i form av Malmö FBC, dessutom på bortaplan. Sedan avancemanget i USM och premiären i HJ18 Skåne hade Åstorp/Kvidinge väntat på genomköraren inför "sista veckan". Förutsättningarna för en kanonfight var bra...

... Dagen innan matchstart regnade återbuden in, feber och förkylning spred sig som en löpeld. Sen onsdag var det tveksamt om ÅKIBS skulle komma till start men positiva besked på torsdag morgon bäddade för en intressant spelartrupp. 12 gubbar + 2 målvakter begav sig ner till Malmö med hopp om en gedigen insats där fokus kom att ligga på mental styrka och disciplin i spelet. Uppställningen i det svarta laget var ad hoc där såväl centrar som back dagen till ära fick gå forwards.

Första perioden börjar i bäcksvart mörker. Redan i första bytet går vi bort oss på en patenterad Malmöcross. Som grädde på moset blir Victor liggandes i smärtor, föreningen håller tummarna för dig, och ytterligare omstrukturering krävdes. Sakteliga börjar Åstorp/Kvidinge jobba sig in i matchen och bortalaget spelar med resolut bolltempo och kombinationerna sitter. Malmö hinner inte med i förflyttningarna och jobbar till sig en "tvåminutare". Bra rull i PP ger Niko yta från höga slottet, boom och kvitteringen är ett faktum - välförtjänt. Strukturerat försvar bromsar Malmös spel och motståndarna tvingas till obekväma passar. Åstorp/Kvidinge fortsätter etablera spel på hemmalagets planhalva och växlar allt som oftast kant till kant. Dock är det hemmalaget som får sista ordet i perioden. En förlupen långboll fångas in och missgynnande bollstuds leder till ledning för hemmalaget, återigen en patenterad Malmöcross. 2-1 Malmö efter första.

- Vi pratade mycket om det mentala innan matchen. Förutsättningarna blev inte som vi hade tänkt oss men vikten av att arbete tillsammans och på rätt sätt visade sig vara ett vinnande koncept. Trots den olyckliga inledningen biter vi ihop och visar prov på våra styrkor. Bra första period, summerar Henrik Politis.

Om första perioden var OK från ÅKIBS sida så börjar mittendelen med än mer fokus och beslutsamhet. Återigen hinner inte Malmö med i kombinationerna vilket tär på deras psyke. Eftersläng ger nytt PP för gästerna. Fortsatt bra rull i överläge och lagom när motståndarna blir fem så smäller Dennis iväg ett skott som Max kyligt petar in returen på. 2-2 på tavlan. Kommande del av perioden lirar Åstorp/Kvidinge mycket moget och kontrollerat. Malmö är tillbakapressade i egen zon och "tvingas" desperat till ett slarvigt byte. Keeper håller boll för länge, frislag och Niko uppfattar situationen blixtsnabb. Enkel pass till Fabian som resolut rakar in ledningen. Åstorp/Kvidinge kontrollerar spelet och tillåter inte Malmö att komma till heta lägen. Efter fantastiskt rull på offensiv planhalva serverar Hobbe fristående Jonatan i höga slottet. Jonte laddar bössan och skjuter in 4-2 till gästerna. Perioden avslutas med att Dennis 19:52 håller uppe sin statistik, tvåminutare för felaktigt avstånd. "-Det var dumt gjort" "-Ja de var det".

Bra period!

- I andra perioden var det stor skillnad mellan lagen. Vi tillåter inte Malmö spela sitt spel och när vi själva har självförtroendet och kraften så är vi svåra att få grepp om. Härlig inställning och mycket bra period, analyserar Bonny Lindberg.

Tredje och sista akten börjar med boxplay. Dom svarta ligger tätt på skyttar och kan med viss möda reda ut det numerära underläget. Malmö försöker störa med högre press vilket resulterar i snabba vändningar från ÅKIBS. Hobbe får lucka från hög vänster ficka, trampar in men får skottet i täck. Bollen letar sig ut till Oliver som kommer i andra vågen. Olli suger in bollen och avslutar med en dragare i mål. Ledning 5-2 för pågarna. Åstorp/Kvidinge fortsätter att trumma boll och backarna spelar med stor pondus när laget växlar kant. Tidigare problem att stänga matcher är som bortblåst och det märks att grabbarna förstår innebörden av att ha tålamod och spela moget. I samband med en av alla spelvändningar trängs Martin över sargen och det är återigen dags för numerärt överläge. Följande PP är som taget ur skolboken och bollen går som på ett snöre. Båge på båge med släpp och slutligen får Niko bollen i pointposition. Lång macka ner till Max bakom kasse som direkt levererar till Pontus. Benjamin, som tar ekvatorlöpet, serveras på ett tillslag och rullar in slutresultatet, 6-2 till Åstorp/Kvidinge.

- Vart ska jag börja? Konstiga förutsättningar. Vi bestämmer oss för att göra en helgjuten insats och knockas direkt i första bytena. Det som grabbarna visar idag är otroligt starkt. Vi möter ett bra lag och det är jämt under första halvan. Med stort tålamod, stabilt backspel och bra bolltempo genomför vi matchen på ett ypperligt sätt. Nu suger vi på karamellen under fredagen och har en go kväll/natt tillsammans. På lördag flyttas fokus till premiären i JAS. Vi är laddade och redo för utmaningen, sammanfattar en märkbart nöjd Christian Hägerström.

Åstorp/Kvidinge IBS tackar publik, motståndare och domare för en trevlig match!

Tillsammans är vi starka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar