måndag 16 september 2013

Avancemang i USM Pojkar 16!



Under lördagen spelade Åstorp/Kvidinge P16 kval i USM på hemmaplan. Efter segrar mot Munka och Engelholm har nu laget kvalificerat sig till regionsslutspelet i Mölnlycke sista helgen i november.

- Vilken fantastisk start på SM-resan. Vi visar upp en stor portion moral, där rätt förberedelser och mycket bra inställning bäddade för avancemanget. Nu är första delmålet avklarat och räkna med att vi redan nu börjat ladda inför nästa steg, hälsar en stolt Christian Hägerström.

Samling innan tuppen vaknat och det märktes redan på morgonkvisten att laget förstått innebörden av att förbereda sig mentalt och fysiskt. Promenad, uppsnack och gedigen uppvärmning. Sedvanlig "hoppar hoppar" följt av första tekning. Munka stod på motsatt planhalva...

Åstorp/Kvidinge driver upp ett högt bolltempo från start och Munka hinner inte med vid positionsbyten, överbelastningar och bollrull. Motståndarna har ett par intressanta och bra pjäser i Skånelagsspelarna Joel Skog och Simon Nilsson men hemmalaget hade gjort läxan väl och motståndarna, med berörda spelare i spetsen, tilläts inte komma till lägen. Trots strukturerat spel från Munka är 3-0 till Åstorp/Kvidinge ett faktum efter första akten. Andra perioden börjar med samma matchbild men en snabb kontring skapar nerv i fighten, reducerat till 3-1. Väckarklockan ringde på högsta volym och hemmalaget petar i ytterligare en växel och "dödar" matchen med lördagsgodis - en smarrig spelvändning och 4-1 på tavlan. Slutresultat 7-1.

I mellanfighten lämnar spelare Munka för herrfight och Engelholm kan enkelt, och bra, spela till sig en 4-1 seger. Tillbaka i utgångsläge och avgörande match mot kollegorna från grannbyn.

Återigen bra laddning och precis som i första matchen startar Åstorp/Kvidinge med ett högt passningstempo. Publiken får se ett tillbakadraget Engelholm och dom svarta pågarna visar upp ett moget spel med stort tålamod. Utdelningen låter inte vänta på sig och ÅKIBS seglar upp i en betryggande 3-0 ledning. I slutet utav perioden kastas dock ett kilo grus in i maskineriet och en uns nonchalans sprider sig i leden. Engelholm reducerar och även 3-2 kommer som ett brev på posten lagom innan periodpausen... Restart av systemet i pausen och skruttig Opel byts mot Ferrari. Andra akten har bara ett lag på banan och publiken bjuds återigen på sylvassa vändningar, kombinationer och disciplinerat försvarsarbete. Segern skrivs till 7-2 och Åstorp/Kvidinge tar sig vidare till regionsslutspelet i Mölnlycke sista helgen i november.

- Vi genomför dagen helt enligt plan. Jag imponeras över hur noga killarna förbereder sig och hur pass väl dom förstår innebörden av att mentalt "koppla på". Vi spelar en mogen och bra innebandy men framförallt agerar vi som segrare i allt vi gör. Starkt. Nu har vi ett härligt recept att baka vidare på och den stora tårtan kommer smaka gott, skrattar en märkbart nöjd Christian Hägerström.

- Jag kan bara instämma med Christian, vi visar prov på styrka, attityd och tålamod. När det blåser och maskinen hackar jobbar vi ännu hårdare. Det är med stor nyfikenhet jag blickar framåt, tillägger Peter Bengtsson.

I regionsslutspelet ställs Åstorp/Kvidinge mot Skurup och Halmstad.

Åstorp/Kvidinge vill tacka publik, motståndare och domare för inramningen!


Tillsammans är vi starka! Mot nya utmaningar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar