söndag 29 september 2013

Dagen efter JAS-premiären

Dagen efter premiären. Solen lyser på Skåne och det är säkerligen en och annan som går runt och myser i höstvärmen. Vi tar det från början...

Bussen rullade iväg rån Åstorp runt 12-tiden. Spelarna ockuperade bakre delen medan supportrarna tog plats där fram. Coach Hägerström fick reserverat VIP-säte och "Lill-Henke" somnade innan färden nått E6:an. Förberedelserna inför matchen var bra. Under torsdagens matchgenomgång blev pågarna varse om att det väntade en tuff uppgift i premiären. Vetskapen om Lindomes man-man och press skapade både spänning och nervositet.

- Lindome är ett bra lag som vi föreningen mötte i NewBody förra säsongen. Dom spelar annorlunda och det skapar svårigheter att få till etablerat spel - du får aldrig en lugn stund, informerar Bonny Lindberg.

Matchen börjar i högt tempo. Lindome ligger tätt och pressar med mycket energi. Åstorp/Kvidinge blir, trots tidigare information, tagna på sängen och kommer inte riktigt in i matchen. Ett par lägen åt vardera håll och Erik i målet sätts på prov. ÅKIBS har svårt att komma ner på sista tredjedelen av banan samtidigt som man från backplats vågar stå upp och rulla boll. När väl läget kommer saknas skärpan i avsluten. Perioden lider mot sitt slut när Lindome får frislag i höga slottet. Nonchalans i försvarsarbetet och bedrövlig inräkning av motståndare resulterar i 1-0 till hemmalaget lagom innan signalen ljuder.

- Ganska svag inledning av oss. Stämning är bra men vi vågar inte göra det vi bestämde innan. Motståndarna är hungrigare och får oss dit dom vill. Jag förväntar mig en uppryckning i andra där vi går in och bestämmer tempot i matchen, analyserar Henrik Politis.

Andra perioden börjar precis som Henrik förväntade sig. Ett nytt Åstorp/Kvidinge börjar rulla boll med pondus och motståndarna hinner inte "komma ut" på gästerna. Kvitteringen låter inte vänta på sig och Martin Lehman snyggt serverar Fabian Hansson i djupled. 1-1 på tavla efter 2 minuter. Lindome blir tillbakapressade och farligheterna som dyker upp beror allt som oftast på slarv, Erik avvärjer dock med bra räddningar. Efter dryga 8 minuter kliver Dennis upp från backplats och serverar Andreas Bremer. Andreas nyper dit bollen från höga slottet och ledningen är ett faktum. Glädjen blir dock kortvarig. Från ingenstans får Lindome chansen efter ett svagt uppspel, kvittering 2-2 och 08:52 på klockan. Åstorp/Kvidinge fortsätter nöta på men stoppas man inte av slag och jobbigt försvarsspel så sitter avsluten decimetern utanför. I slutet av perioden hittar domarna en intressant utvisningen och boxarna kommer in "kalla". Exemplariskt spel i numerärt underläge avslutar perioden. 2-2 på tavlan efter andra akten.

- Vi fick den tempohöjningen vi eftersökte men det är för dålig skärpa när lägena ges. Vi skulle stängt matchen i andra akten. Nu får vi visa tålamod och kyla i den ovissa slutperioden, summerar Christian Hägerström.

Dryga minuten kvar av boxplay men vad gör det. Gediget arbete och Lindome kommer inte ens till avslut. Lagom fulltaliga ges Åstorp/Kvidinge chansen i PP. Bra bollrull men återigen saknas skärpan i avgörande läge. Dock resulterar det numerära överläget allt tröttare hemmaspelare och gästerna tar över allt mer. Tiden tickar och det ena läget efter det andra räddas eller missas. När sedan domarna återigen hittar en tvåminutera från ingenstans skapas viss oro. Återigen lysande spel i boxplay och det enda avslutet som tas från gröna spelare går metern utanför. Bra boxjobb! Fem man på banan igen och äntligen kommer det förlösande 3-2 målet. Dennis lämnar över bollen till Adam Hultberg som resolut trampar in på motståndarnas planhalva och hänger upp den i vänstra krysset. Av bara farten levererar Lehman sin andra assist och Andy fastställer slutresultatet till 4-2. Med två minuter kvar trycks Martin rejält över sargen och efter viss tvekan kommer PP återigen in på banan. Resterande tid rullas kyligt av och premiärsegern är ett faktum.

- OK match från vår sida. Vi är inte med mentalt fullt ut och Lindome gör det riktigt bra. Bra stämning i laget och det är starkt att hålla två boxar i avgörande skede. Blytunga poäng men det kommer krävas betydligt mer framöver. Premiären är över och nu vet alla vad det handlar om, sammanfattar Christian Hägerström.

Åstorp/Kvidinge tackar publik, motståndare och domare för en bra match.

Extra tack till Lindome som var tillmötesgående med matchdatum.