lördag 8 november 2014

Skön seger mot Warberg!

En på förhand tuff uppgift är avklarad. Ett blåklätt Warberg får, för andra året i rad, se sig besegrade i ÅKIBS-borgen. En gedigen försvarsinsats och effektivitet framåt bidrar till seger.

- Mycket skön känsla. Vi visste att Warberg var bra samtidigt som vi vet vår kapacitet. Spelet utan boll var bra och det är återigen skönt att vi rullar runt på mycket folk, informerar Lennart Hultberg.

Motståndarna Warberg har ett namnkunnigt lag med många spelare från 96:ornas silverlag i distriktslags-SM. Senaste helgen var dessutom tre killar i spel med Juniorlandslaget. Innan säsongen var laget tippat till Festen vilket visar på respekt runt om i landet.

Inför matchen var direktiven klara. Plocka bort backskyttar, stoppa krosspelet och låt Warberg rulla runt utmed sargerna. Ett kompakt och sammansvetsat Åstorp/Kvidinge ligger "på rulle" från start och det visar sig vara rätt val. Ett par enkla skott plockas bort och hemmalaget visar prov på bra spelvändningar. Knappt nio minuter spelade kommer ledningen. I en patenterad vändning med klapp klapp serverar Benjamin Wiphagen lagkamraten Niko Moberg till 1-0. Fortsatt är det de svarta krigarna som håller i taktpinnen och skapar lägena. När klockan tickat upp till 10:24 kommer tvåan, Martin Lehman lirar fram Hobbe Zachau. Resultatet står sig perioden ut.

- En mycket bra första period. Vi ligger helt rätt i banan och är skoningslösa när lägena dyker upp. Motståndarna har svårt att skapa lägen och rullar mest boll utanför heta zonerna, summerar Henrik Politis.

En akten får tuffast möjliga start. 01:09 kommer reduceringen efter en tillstrasslad situation. Målet ger Warberg energi och flertalet bra moment kommer från motståndarna. Erik Wennerlund i hemmakassen svarar upp med många bra räddningar och övriga får slita hårt för att återta taktpinnen. Under andra halvan av perioden jämnas spelet ut och resultatet 2-1 står sig till Hesa Fredrik ringer.

- En svagare period från vår sida. Vi ligger försvisso rätt i positionerna men vi får jobba hårt hela tiden. Det är tufft att inte äga boll samtidigt som det är en del av vår gameplan, konstaterar Henrik Politis.

Tredje akten och dags för avgörande. Ett nytaggat Åstorp/Kvidinge kommer ut på banan och gasar på från start. Motståndarna matchar hårdare medan hemmalaget fortsatt rullar på tre formationer. Läge på läge skapas men bollen vill inte in. Som ett brev från kronofogden kommer plötsligt smällen, kvitteringen är ett faktum. Från ingenstans bjuder Warberg på ett kalasmål och det står 2-2 på tavlan efter 11:43. Jakten på segern inleds och time-out tas av di svarte efter 15:48. Ett förlösande och framförallt välförtjänat ledningsmål kommer när Benji Wiphagen friställer Victor Hansson. Vild glädje utbryter och motståndarna tar time-out. Plockad keeper och allt på ett kort. Tack säger Niko Moberg som bryter boll på egen planhalva, avancerar och kyligt lägger in spiken i kistan efter. Nästan 300 på läktaren, stort tack för stödet, applåderar och Åstorp/Kvidinge är fortsatt obesegrade i årets Juniorallsvenska.

- Vi gör inte vår bästa match men jag är givetvis nöjd och glad över segern. Spelet utan boll var mycket bra men vi slarvar lite väl mycket när vi  äger pucken. Nu ska vi njuta ett par dagar och därefter är det Onsala som gäller. En riktigt skön lördag kan vi konstatera, avslutar Christian Hägerström.