fredag 7 november 2014

Säker seger mot Landskrona!

Torsdagens bortafight mot Falcons blev en vettig och bra genomkörare för Åstorp/Kvidinge. Ett par nya konstellationer testades och vissa lirare prövades på nya positioner. Oavsett blev utfallet bra och de för dagen vita krigarna kunde avgå med seger 6-1.

- En match istället för träning får ses som positivt. Jag tycker Landskrona bjuder upp till dans men samtidigt hängde de inte med när vi väl växlade upp. Spelet med boll såg mycket lovande ut och i sista akten börjar vi verkligen arbeta med fötterna och kroppen i spelet utan boll. Nu är det Varberg som gäller på lördag, man kan redan nu se att grabbarna är grymt laddade, informerar Christian Hägerström.

Första perioden började en aning statiskt men med ett tydligt bollövertag från ÅKIBS. Efter 8 minuter rullas bollen runt i högt tempo och genom ett v-löp friställer sig Abbe Wallin i slottet. Niko Mobergs pass hittar fram och ledning 1-0. Perioden avslutas i PP där Pontus Sjöberg serverar Niko öppet mål. Ledning 2-0 efter inledande akten.

I andra perioden blir det återigen PP efter 07:45. Ett bra powerplay som avlustas på bästa sätt när Fabbe Hansson trycket in 3-0 bollen, assisterad av Adam Hultberg. I denna del av matchen har Åstorp/Kvidinge tagit över totalt. Av farten kommer fyran när Niko serveras av Fabbe. Direkt efter bjuds publiken på  riktig show då Emil Jönsson snurrar bort en Landskronaback. I samma veva belönas han med straff, en straff Emil förvaltar på bästa sätt om handbollsmålet hade räknats. Resultatet 4-0 står sig perioden ut och ÅKIBS klarar även av en femminuter på botbänken.

Sista akten börjar i moll när Falcons tillåts reducera i numerärt underläge. Efter följer en sönderryckt period med utvisningar och avblåsningar. Landskrona får rätt på boxplayspelet och likaså håller gästande Åstorp/Kvidinge fortsatt tätt. 13:42 laddar Abbe återigen bössan och skickar in ett riktigt höstlöv från halva plan, assist Hobbe Zachau. Punkt för matchen sätt Max Wilson på pass av Olli Lindberg Nilsson, ett bra samarbetet i helplanspress. Slutresultat 6-1.

- En trevlig och rolig tillställning. Stabilt spel med boll och enbart positiva tongångar. Det känns mycket bra inför helgens härliga match. Vi är fokuserade och kommer vara svåra att stoppa på lördag, meddelar Lennart Hultberg.