måndag 17 november 2014

Fenomenal seger mot Onsala!

Likt bilden ovan, Andy Bremers spik i kistan föregående säsong, bjöds det även denna säsong på fyrverkeri och show när Åstorp/Kvidinge gästade Onsala i Juniorallsvenskan. De rosaklädda motståndarna var innan säsongen ett uttalat topplag men diverse spelartapp har lett till att man får se sig placerade på nedre halvan. Dock var gästande Skåningarna fullt inställda på utmaningen att genomföra en gedigen insats över 60 minuter.

Första perioden börjar galant när Benjamin Wiphagen redan efter minuten spräcker nollan på pass av Fabian Hansson. Vana trogen rullar Åstorp/Kvidinge på mycket folk och efter 06:42 presenterar sig Ollis formation när just Oliver Lindberg Nilsson hänger dit tvåan på pass av Max Wilsson. Den tredje formation vill inte vara sämre. Dagen till ära gör Robin Häggström efterlängtad comeback och han visar uppskattning direkt genom att spela fram Victor Hansson till 3-0 ledning. Onsalaspelarna får se sig såväl översprungna som utspelade och domarna gör nästintill ett lika sömnigt intryck, någonting de får höra vid en solklar låsning (eller var det lyftning?). Hojtandet från ledarhåll resulterar i protest mot domslut och Niko Moberg får artigt sitta av ledarstraffet. Boxplayspelet reds ut med bravur och lagom efter skriver Niko Moberg även in sig i målprotokollet, assisterad av Fabian Hansson. Innan perioden är över spräcker Viktor Fredriksson sin JAS-nolla. Efter en krigarinsats rakar han på egen hand in 5-0 som står sig perioden ut.

- En mycket bra genomförd period mot ett lag som faktiskt vill spela innebandy. Vi bjuder dock inte på något utrymme och det är inget snack om att det är vi som håller i taktpinnen, summerar Henrik Politis.

Redan efter 00:58 ringer det i andra. Fabian Hansson (Pontus Sjöberg) är skoningslös i avslutet när han bombar in 6-0. Efter det vill domarna skapa spänning genom att först ta en solklar tvåminutare för hårt spel och sedan bjuda på en mindre klockren tvåa för liggande spel. Spel 3 mot 5 och fantastiskt jobb och likaså stöd från båset. Numerärt underläge hålls och omgående efter kommer 7-0 genom herr Wilson på pass från Olli. Adam Hultberg pangar in åttan, Onsala tillåts reducera och Benne Wiphagen stänger andra akten med 9-1.

- En bra period där vi fortsätter sätta bolltempo. Vi pratade om att komma in i heta zonerna och bli mer delaktiga, någonting vi gjorde i andra perioden. Det är viktigt att vi behåller intensiteten och fortsätter utmana våra motståndarna trots att segern redan är i hamn, konstaterar Peter Bengtsson.

Sista perioden blir verkligen proppen ur. Trots att motståndarna försöker stå upp och freda sig så är dominansen konstant. Rikard Göransson bombar in tvåsiffrigt och Åstorp/Kvidinge växlar upp ytterligare. 12-1, 13-1 och 14-1 är skolboksexempel på klapp-klapp mål där bollen sätts i tom bur. 14-1 kommer i PP efter att Martin Lehman satt dit den. 15-1 rinner in och avslutningsvis stänger kapten Victor butiken med dryga minuten kvar. En fenomenal insats där lägstanivån var mycket hög.

- En fantastisk insats, inte bara resultatmässigt. Vi ledare har länge tjatat och tråkat för att få ut max oavsett motstånd. Det är viktigt att ha en hög lägstanivå och än mer viktigt att behålla fokus över tre perioder. Idag finns det ingenting att syna eller förbättra. Härligt att vi gör en bra första akt för att sedan åter växla upp i andra och tredje. Jag är grymt nöjd, sammanfattar Christian Hägerström.