lördag 5 april 2014

DM Malmö FBC - Å/K IBS 1-4

Malmö FBC - Å/K IBS 1-4 (0-2,1-2)
Första perioden drar igång i ett mycket högre tempo än förra matchen. Vid 9:34 så åker Malmö ut 2 min för otillåten stängning. Vi har bra tryck i PP och det hela avslutas med att Fabian tar ett varv på vänsterkanten och tar skott på mål. Martin är framme på returen och hugger som en skogshuggare som druckit 2 flak Redbull. Bollen letar sig så småningom in i mål till 0-1 vid 10:59. Det läckra 0-2 målet kommer kort efter. Maccan vinner boll till höger om målvakten och slänger en bakåtpassning bakom ryggen upp till Victor som kommer släpande med fart. Victor får klassträff och bollen sitter högt i nätet vid 12:12. Vid 14:45 så åker Niko ut 2 min för felaktigt avstånd men vi håller tätt perioden ut.

Andra perioden startar med boxen på planen. Vi nollar i boxen med bravur. Vid 3:51 så kommer 1-2 reduceringen. Det är ett skott som Jonte täcker med foten och bollen studsar via en vad och ställer Erik i målet. Malmö spelaren som råkar stå på helt rätt platt har bara att lägga bollen på mål och den går in under Erik i målvaktsförflyttningen vid 3:51. Vi lägger i en extra växel och Rikard tar fart på högerkanten. Rikard passar upp till Niko som blir helt ren med målvakten. En snabb fint och sedan lyfter han upp bollen i nättaket till 1-3 vid 9:56. Vid 12:59 så tar Malmö Time-Out. Kort efter så kommer Niko i hög fart på högerkanten. Han passar Fabbe i höga slottet. Fabbe väggar tillbaka bollen till Niko som stänker upp 1-4 bollen i målet och fastställer slutresultatet.

Dagens andra match håller mycket högre tempo och killarna visar att de är här för att vinna.  Det är en helt annan tändning och det syns tydligt på spelet.  Det blir en stabil och säker seger.