söndag 6 april 2014

DM Gårdarike - Å/K IBS 3-2

Gårdarike – Å/K IBS 3-2 (2-1,0-1,1-0) Skott: 9-13 (3-5,5-8,1-0)

Dagens match startar med decimerat manskap då ett par spelare ska vara med i A-laget men taggningen är på topp! Vi går in med full kraft mot Gårdarike och står upp bra i närkamper och spelet. Vid 6:22 så åker Gårdarike ut 2 min då de är för många spelare på planen. Vi har bra rull i PP och ett par avslut men Gårdarike håller tätt. Vid 8:59 så får Gårdarike en kontring och tar skott från vänsterkanten. Bollen smiter in till höger om Erik i kassen till 1-0. Vid 11:03 så kommer 2-0. Det är en lobb som går över våra backar och dimper ner till en fri Gårdarike spelare som lyfter bollen över Erik när han går ner för att täcka. Vi trummar på och har definitivt inte gett upp matchen och chanserna radas upp. Vid 13:05 så sitter reduceringen. Vi får ett frislag ute till höger. Victor passar bollen till Rikard som bågar in mot mitten. Rikard tar skott som tar i täck men han fångar upp bollen och provar på nytt. Bollen visslar förbi målvakten till vänster och in i mål till 2-1.

Andra perioden kommer vi in med full motivation och killarna vill verkligen vinna denna match. Gårdarike kommer på en kontring och slår bollen upp i banan. Dennis bryter bollen med misstänkt hög klubba. Bollen går ut till Rikard som passar upp bollen till Victor som kliver upp i banan och tar ett snabbt avslut och där sitter den välförtjänta kvitteringen till 2-2 vid 5:08. Vid 5:30 så åker Gårdarike ut 2 min för slag. Vi har bra press i PP men får inte in bollen och Gårdarike håller undan i sin box. Vi trummar på och jobbar för att få in bollen. Gårdarikes målvakt får jobba hårt i kassen. Vår press varvas med Gårdarike kontringar där Oskar får plocka bollar och vända spelet igen. I mitten av perioden så åker Adam på en smäll på knäet och får kliva av för matchen. Vi kämpar och sliter och det är kamp på planen mellan två lag som vill vinna. Victor görs ner halvbrutalt i en snabb spelvändning men utan åtgärd. Vi har flera vassa avslut framför Gårdarikes kasse och stundtals så är det hela havet stormar framför deras kasse men deras keeper storspelar och håller tätt.

Matchen går till Sudden Death. Vi kliver upp i planen och försöker sätta press. Rikard kliver upp i anfallet och ska stressa men Gårdarike gör en snabb spelvändning och kontrar och kommer två mot en och vi blir överspelare i försvaret. De kan lägga bollen i tom bur då Oskar omöjligt kan hinna med i sidoförflyttningen.

Dagens match blir en härlig tillställning mellan två bra lag. Killarna visar grym vilja och kämparglädje inget att klaga på där inte! Med lite mer tur på vår sida så skulle vi nog satt ett par av våra vassa chanser men Gårdarikes målvakt är stabil i kassen. Vi gör en riktigt bra insatts och det är med vemod som vi förlorar dagens match. Killarna gör en kanon insatts men det vill sig inte. DM är över och vi stänger säsongen 2013/2014.

Härligt jobbat killar!

//Bonny, Christian, Lennart, Peter & Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar