lördag 5 april 2014

DM Å/K IBS - FC Engelholm 2-1

Martin har gjort 1-0

Å/K IBS - FC Engelholm 2-1(1-0,1-1)
Första perioden drar igång och killarna har inte samma upptagning som i bronsmatchen i JSM, vilket är fullt förståligt. Det går lite sakta på planen. Vid 7:03 så åker Engelholm ut 2 min för slag. Vi rullar runt bra i PP spelet. Vi tar skott Engelholms målvakt tar bollen. Målvakten gör ett dåligt utkast rakt i gapet på Fabian. Fabian passar upp bollen till Martin på högerkanten som med ett direktskott smäcker upp bollen i nättaket vid 8:03. Resten av perioden fortsätter i ett mediokert tempo då Engelholm bara backar hem.

Andra perioden fortsätter som första. Engelholm backar hem som att det var de som leder matchen och bjuder inte upp till dans. Oliver kliver in sent i en närkamp och trycker en motståndare över sargen och får 2 min i snickarboa. Vi nollar i boxen. Niko står över sitt byte och in på hans plats kommer Simon som har en vass chans och sedan kommer Maccan in istället på samma plats. Maccan vinner boll på mitten och kliver upp på vänsterkanten och drar på sig två spelare. Han spelar så över bollen till Fabian som smäcker in 2-0 vid 11:32. Vid 12:59 så tar Engelholm Time-Out. Vi spelar av tiden och byter för att döda tid. Domaren tycker att vi fördröjer spelet och blåser av vid ett byte utan förvarning. Det blir en märklig situation. Vid 14:55 så tacklar Fabian en motståndare axel mot axel men åker ut 2 min. I sista sekunden kommer ett skott som Engelholm styr in till 2-1.

Dagens första DM Match håller lågt tempo och vi kommer inte upp i någon fart under skorna. Som väl är så håller Engelholm samma låga tempo och vi kan på ett betryggande sätt plocka dagens första 3 pinnar.