torsdag 12 februari 2015

Återblick Åttondelsfinalen mot Höllviken!

Dagen efter och segerns sötma smakar fortsatt gott. Gårdagens match blev precis så som en slutspelsmatch ska vara - tight, tuff, intensiv och grinig. Åstorp/Kvidinge stötte på bra motstånd och Höllviken imponerade över tre formationer. Det var dock hemmalaget som vägde tyngst och segern får anses som fullt rättvis när matchen summeras.

Välfyllda läktare och två högljudda hejarklackar. Ett inövat intro från de svarta krigarna. Första perioden börjar en aning avvaktande och lagen känner på varandra i respektive zon. Erik i hemmakassen sätts snabbt på prov men det är ÅKIBS som skapar de första heta chanserna då formationen Albin Wallin-Simon Andersson-Max Wilson sätter fart. Åstorp/Kvidinge vårdar och värderar boll väl samtidigt som Höllviken försöker hålla tight i försvarszon. 16:20 in i perioden kommer ledningsmålet. Kantväxling av Lehmann/Ikonen och lång boll ner i djupt hörn, snabb tillbakavridning på Ikonen som distinkt hittar Victor Hansson med krossen. Victor suger in bollen, trampar in i höga slottet och hänger dit bollen vid förstastolpen. Vild glädje. Ledningen står sig akten ut.

- En bra första period där spelet med boll sköts med bravur. Vi vårdar och värderar samtidigt som rörelsen är god. Vi behöver stå upp bättre i spelet med boll för att undvika motståndarnas backskott. Klar fördel för oss efter första, kommenterar Bonny Lindberg.

Andra perioden börjar bra. Åstorp/Kvidinge ligger på rätt sida i försvaret och får omgående spelvändningar som ger farligheter. Efter 03:47 frispelar Fabian Hansson kollegan Niko Moberg som en mot en fintar målvakten och slår sedan in sin egna retur. 2-0 på tavlan och drömstart. Viss frustration sprider sig i motståndarlaget och hemmapågarna får självförtroende. Perioden fortskrider och Höllviken måste agera. Hawaii-spelet kommer som ett brev på posten och ÅKIBS hamnar fel och blir långa i laget. Bortalaget ser chansen och Erik tvingas till svettiga räddningar. Tydliga uppmaningar i båset och visst lugn börjar återfinnas, man märker tydligt när tryggheten och tålamodet i spelet infinner sig. Resultat efter andra perioden 2-0.

- En transportperiod där vi kontrollerar händelserna. Vi blir stressiga efter halva perioden men reder ut det snabbt när vi fokuserar på rätt saker. Vi har höga krav på oss själva men förstår samtidigt vikten av att värdera och vårda. Vi är riktigt bra och verkligen tunga att möta, summerar Peter Bengtsson.

All-in Höllviken omgående i tredje perioden. Två formationer och full fart framåt. Hemmalaget blir tagna på sängen och viss oreda råder. Bortalaget skapar tryck i spelet med boll men Erik spikar igen. I en olycklig situation framför mål tilldöms Höllviken straff men herr Wennerlund har gjort hemläxan. Dessvärre har Höllviken ett bra och flexibelt PP där utdelning till sist kommer, om än på en halvchans. 2-1 på tavlan och 9 minuter kvar. Höllviken fortsätter trumma på och hemmalget tar time-out för att råda bot på strukturproblemen. Ett lyckat drag då energipåslaget blir stort. Taktpinnen tas omgående tillbaka och utdelningen låter inte vänta på sig. Lysande spelvändning och kylig dragning friställer Fabian Hansson som dunkar bollen stenhårt i ribban. I andravågen dyker Benjamin Wiphagen upp och slår in returen i farten. 3-1 och minuterna tickar iväg. Höllviken försöker genom att lyfta keeper men farligheterna skapas aldrig. Matchtutan ljuder och förkunnar att Åstorp/Kvidinge återigen är klara för kvartsfinal i Juniorallsvenskan.

Åstorp/Kvidinge JAS-lag tackar för det värdefulla stödet!

- Vi möter ett bra lag som vill spela innebandy. En intensiv och tjurig slutspelsmatch, precis som vi vill ha det. Vi spelar mycket stabilt och följer direktiven som vi tillsammans satt upp. Nu ska vi njuta fram till helgen och sen vänds fokus mot kvartsfinalen. Vi har en go känsla och stämning i laget. Vi är riktigt bra och det blir svårt att stoppa oss, hälsar Christian Hägerström.