lördag 17 januari 2015

Seger mot Malmö med 5-3

Det var återigen dags för match i HJ18 och denna gången var det gästande Malmö som stod för motståndet. Efter en tät match kunde ÅKIBS tillslut stå som segrare.

Emil Jönsson och Fabian Enroth var två av fyra spelare som tidigare på förmiddagen hade lirat match med P16. Dom visade dock inga trötta ben. Snarare tvärtom. Kanske hade dom redan matchtempot i sig eftersom duon istället gasade på och fixade 1-0 till ÅKIBS efter 01.42 minuter spelade. Enroth hotar fint in i slottet och släpper vidare till Jönsson som snyggt trycker upp bollen i krysset. Skön start på matchen.

I slutet av 1a perioden drabbas Malmö av en utvisning efter en ful tackling mot sarg. ÅKIBS förvaltar sitt PP på ett föredömligt sätt där Rikard Göransson sätter Oliver Lindberg Nilsson i ett fint läge som resulterar i 2-0. Resten av perioden är ganska så stökig med tacklingar mot sarg, efterslängar och domare som tillåter både det ena och det andra. Även tränarna i båda lagen ryker ihop lite med varandra. Mycket energi där ute på banan med andra ord!

2-0 står sig vilket betyder ett skönt överläge att ta med sig in i periodpausen. Spelet var i och för sig ganska så hafsigt med inspiration från Hawaii. Så vi ville gå in i 2a perioden och äga mer boll, tillbaka till grunderna och lira det stora spelet som vi i ÅKIBS är bra på. Malmö fortsätter dock med sin press och vi ramlar in i deras hattiga spelsätt varpå bortalaget lyckas hämta upp 2-0 till 2-2 efter bara 03.41 minuter spelade i den 2a perioden.

Max Wilson ville annat och inleder här och med sin målkavalkad. Eric Wenell sätter en lång fin pass rakt upp i banan som friställer Max vilket betyder 3-2 till ÅKIBS. Tyvärr lyckas vi inte få med oss ledningen in i sista periodpausen då Malmö kvitterar i slutet av den 2a perioden. Det är ett relativt billigt baklängesmål vi bjuder på. Vi står på hälarna och Malmö sätter dit bollen efter ett frislag i hörnet och skott från snäv vinkel.

Malmö har betydligt mer energi än oss och lyckas ta med sig samma energi in i den 3e perioden. Simon Ivarsson i målet radar upp många fina räddningar och det står fortfarande 3-3 på tavlan. Med 10 minuter kvar av matchen tar vi en timeout för att snacka ihop oss inför den avslutande delen av matchen och stuvar om lite i formationerna. Bara 30 sekunder senare lyckas vi ta ledningen då Max gör sitt andra mål för dagen. Han vinner en sargduell ute till höger i offensiv zon och sticker vidare mot mål. Det hela resulterar i en väldigt tilltrasslad situation, men tillslut ligger bollen i nätet. Självmål eller ej. Bollen gick i alla fall in.

13.22 in i 3e perioden får Malmö en ypperlig chans att kvittera på straff. Det är en solklar straff efter att Rikard lyft klubban på motståndarna i ett friläge. Malmöspelaren skjuter dock utanför efter att Simon gör sig väldigt stor i målet. I kommande BP står vi upp på ett mycket bra sätt och spelar taktiskt med flertalet byten till Malmös stora förtret. Kort därpå klistrar Simon ett skott och kastar vidare bollen till en framstormande Max som fintar bort målvakten och med backhand lägger in bollen i öppet mål. 5-3 till ÅKIBS. Ett resultat som står sig och vi kammar hem 3 poäng.

Imorgon är det dags för 3 ytterligare poäng. Match mot Lindås. En seriefinal i hemmaborgen. En match om avancemang till sexton- eller åttondelsfinal. En steg på vår resa till Kalmar i mars. Nu börjar slutspelet på allvar!