fredag 27 december 2013

Gothia Innebandy Cup 2014!



Julen är över och ett nytt år närmar sig med stormsteg. I väntan på Åstorp/Kvidinge Juniorer står en fantastisk januarimånad med flertalet läckerbitar att mumsa på. Juniorallsvenskan ska avgöras, segersviten i Skåneserien ska byggas vidare och lagom in på nya året stundar Gothia Cup i Göteborg.

Till Göteborg åker Åstorp/Kvidinge Juniorer med två lag. Ett lag spelar i HJ18 och det andra laget spelar i P16. Så när som på något litet frågetecken sjukdom så är stora gruppen intakt, samtliga spelare och ledare följer med. Truppen har under slutet av december månad fått tillbaka ett par spelare från långtidsskador så det är två mycket slagkraftiga lag som beger sig norröver.

- Jag är riktigt laddad och ser verkligen fram emot Gothia tillsammans med gänget. Vi kommer från en seg period där stämningen och inställningen inte varit på topp. Julledigheten kom lägligt och jag tror många utav oss ledare och spelare har fått ett välbehövligt break. Nu ska vi åka till Göteborg och ha trevligt. Jag har en rad upptåg planerade och ser fram emot mycket skratt, glädje och tokerier. När vi spelar är det all-in och sedan ska vi bara umgås och ha skoj. Jag rekommenderar alla varmt att kolla några av våra matcher, det kommer spelas innebandy på riktigt hög nivå, hälsar Christian Hägerström.

Hela truppen, och en stor skara föräldrar, kommer bo på Gothia Towers mitt i Göteborg. Båda lagens spelscheman är gynnsamma med hallar i närområdet. Åstorp/Kvidinge juniortrupp ställs bland annat mot lag från Tjeckien, Norge och Slovakien.

- En rolig lottning för båda lagen. Att vi alla tillsammans kan göra den här resan, bo på Gothia Towers och få spela nära vår hemmabas är kanon. Fy fasiken vad roligt det ska bli, nu ska vi vinna Gothia, informerar Bonny Lindberg.

Båda lagen spelar sina första matcher på fredagen och det är samling direkt i hallen som gäller. Det är upp till varje spelares ansvar att lösa transport t/r Göteborg. Hela laget kommer gemensamt checka in på hotellet efter andra matchen.


Åstorp/Kvidinge HJ18

Oskar, Rikard, Dennis, Andreas, Oliver, Robin, Simon, Max, Marcus
Laget kommer kompletteras med primärt backar från P16.

Fredag
17:00 Valhalla B - Hovshaga - Åstorp/Kvidinge

Lördag
12:00 Landala - Åstorp/Kvidinge - Tatran Stresovice
18:00 Volvia - Åstorp/Kvidinge - Älvsjö

- Härlig och utmanande grupp. Tatran är en erkänt duktig föreningen från Prag och Älvsjö har presterat bra i bland annat Juniorallsvenskan. Nu ska vi visa vad Skåne går för, informerar Peter Bengtsson.


Åstorp/Kvidinge P16

Erik, Pontus, Martin, Jonathan, Adam, Victor, Hobbe, Benjamin, Niko, Fabian

Fredag
15:00 Volvia - Stenungsund - Åstorp/Kvidinge

Lördag
15:20 Valhalla A - Åstorp/Kvidinge - Ull/Kisa
22:00 Valhalla B - Åstorp/Kvidinge - Bratislava

- En internationell grupp med såväl norrmän som slovaker. Bratislava är bra och svenska Stenungsund ska inte underskattas. Vi kommer dock sälja oss dyrt och vara revanschsugna sedan USM. Här blir det åka av direkt och vi kommer vara laddade till max, berättar Henrik Politis.


Tanken är att laget kommer samlas för en halvdags genomkörare innan turneringen. Information kommer så fort besked om ledig halltid inkommit.

Nu laddar samtliga för en fantastisk helg i Göteborg. Hemsidan rekommenderar att boka ett par av matcherna ovan, det kommer bjudas på innebandygodis.

Tillsammans är vi starka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar