tisdag 23 juli 2013

Stabil seger i säsongspremiären!

Arkivfoto: Thomas Wiphagen

Efter en trevande inledning, där motståndarna rättvist tar ledningen, hittar vi rätt i positionerna och genomför matchen på ett bra sätt. Men vi tar det från början...

Ett par veckors träning har flutit förbi och spelarna har blivit matade med nyttig information, drillade i övningar och testade i spelsituationer. Hur skulle det gå? Fokus för dagen var grunderna i spelet utan boll och kreativiteten i spelet med boll. Åstorp/Kvidinge börjar matchen på 3 formationer där var och en fått direktiv om spelsätt. Inledningen av första perioden känns stel och det var säkerligen en och annan som faktiskt var lite nervös. Efter att Malmhaug tagit ledningen börjar dom för dagen vitklädda pågarna hitta rätt i spelet och perioden avslutas med ett par fina kombinationer. Ledarstaben önskade i pausen bättre kommunikation och sanna klyschor som "våga vinna" droppades.

Andra akten börjar likt slutet på den första. Ganska snabbt går Åstorp/Kvidinge upp i ledningen och utökar den i sakta takt. Publiken, vilken fantastisk Åstorpklack vi har, bjuds på den ena härliga kombinationen efter den andra i försvarsspelet är tight, tufft och korrekt. Ett ökat bolltempo från dom vita gör att motståndarna blir tröttare och tröttare...

- Bolltempo i samklang med vårt goa försvarsspel gör att motståndarna inte kommer någonstans. När vi får igång maskineriet så är vi riktigt jobbiga att möta. Inom en snar framtid kommer varje formation verkligen förstå sin roll i sammanhanget och bidra fullt ut. Då blir ÅKIBS en svår nöt att knäcka, summerar Christian Hägerström.

I avslutande period fortsätter Åstorp/Kvidinge att trumma på. Glädjande får vi se flertalet prickfria dubblingar följt av rappa spelvändningar. Vi bjuds på ett par delikatesser och slutresultatet skrivs till 8-2 i nordvästskåningarnas favör. Åstorp/Kvidinge spelade hela matchen på 3 formationer, som tillsammans med Erik och Oskar i målet får fullt godkänt i betyg.

- Vi gör en bra match där vi spelar stabilt utan boll och är effektiva med boll. Vi är ovana i våra formationer och roller men samtidigt vill vi visa varandra vad vi går för. Intensiteten på träningarna bådar gott och vi ser redan nu fram emot kommande utmaningar, avslutar Christian.

Åstorp/Kvidinge tackar Malmhaug för en trevlig och bra genomkörare!