fredag 22 november 2013

Tillbakablick JAS-matchen mot Engelholm

En vecka har gått sedan JAS-matchen mot Engelholm och Åstorp/Kvidinges juniortrupp har redan kommit tillbaka i serielunken och blickar framåt mot kommande utmaningar. Hemsidan väljer dock att blicka tillbaka mot segern föregående vecka för att delge vad som hände...

- Ett derby är alltid ett derby och vi är laddade för att hålla segerraden intakt. Det är alltid skönt att spela i vår hemmaborg och grannkommunen på besök gör inte saken sämre, meddelade en leende Henrik Politis innan matchen.

Redan från start är det ÅKIBS som tar tag i taktpinnen men det är Engelholm som tillåts ta ledningen 5 minuters spel, återigen ett skitet frislag. Kvitteringen hänger i luften gång på gång men en duktig bortakeeper håller matchen vid liv. Matchklockan tickar över 13 minuter och äntligen spräcker hemmalaget nollan, Ricky laddar bössan från sargkant på pass av Ikonen. Dryga minuten senare kommer ledningen genom ytterligare ett backmål, Sjöberg på pass av Hobbe. Viss ketchupeffekt när trean kommer, flipp-pass mot Andy som distinkt sätter bollen i bortre. Fyran kommer av samme Andy som lika distinkt trycker dit bollen i samma klyka, denna gång på straff. 4-1 efter första.

- Vi börjar lite trevande och motståndarna får energi efter tidig ledning. Vi spelar upp oss efter hand och visar bra tålamod i bollrullet. Engelholm är inte ofarliga och skapar lägen vid omställningarna. Det gäller att vi höjer oss ett snäpp inför andra för att stänga matchen, summerar Bonny Lindberg.

Andra perioden börjar med samma övertag från hemmalaget. Kapten Andy är på målhumör och när han serveras av Robin Häggström kommer tredje raka målet. I detta läge bör matchen stängas men viss belåtenhet skapar oro och Åstorp/Kvidinge drabbas av "jag gör det själv" syndromet. Flertalet misstag avlöser varandra och den tidigare kontinuiteten och tålamodet är som bortblåst. Viss irritation och frustration späds på i samband med missade lägen och när pågarna drabbas av en tvåa så är innebandyspelet rätt mediokert. Tur då att boxplayet står sig intakt för 100% i BP är fortsatt 100%. Dock är det Engelholm som får sista ordet i diskussionen och reduceringen 5-2 står sig akten ut.

- Vi spelar rent ut sagt "skitnödig" innebandy. Vi blir ängsliga, oroliga och stressar fram besluten. Jag var väl sådär lagom nöjd i pausen och blir det inte bättring lever vi farligt matchen ut, informerar en milt sagt sammanbiten Christian Hägerström på väg ut till tredje.

Budskapet verkar ha gått fram. Redan vid tekning är temperaturen uppskruvad och utdelningen kommer omgående. Fabian Hansson smäller snyggt in 6-2 och att Engelholm tillåts reducera än en gång glöms fort bort. På 42(!) sekunder svarar Andreas Bremer med ett äkta hattrick och hemmakrigarna seglar iväg till 9-3. Time-out bortalaget. Ny energi hos motståndarna skapar ett ställningskrig i fem minuter för att sedan återigen övergå till fyrverkeri a´la Åstorp/Kvidinge. Omstrukturering i formationerna gav direkt utdelning när Max Wilson bryter ett uppspel och serverar Fabian till 10-3. Minuten senare assiterar Max återigen och denna gången är det herr Andersson som rullar in bollen i öppen bur, anfallet startades genom snabbt utkast av stabila Oscar i målet. 12-3 kommer av Fabbe på pass av Andy och slutresultatet spikas när Oliver bryter uppspel och serverar Simon till öppen kasse. Stabil seger och Åstorp/Kvidinge JAS hakar på toppen i tabellen.

- Tryggt att grabbarna tar tag i inställningen och höjer sig i sista. Vi spelar ut hela registret och gör det mycket svårt för motståndarna. Samtidigt som vi tar tre viktiga poäng får vi inte glömma målskillnaden, i detta fallet gynnar sista perioden oss mycket, sammanfattar Peter Bengtsson.

Till helgen spelar JAS-laget bortamatch i Skåneserien mot Helsingborg. Nästa JAS-match spelas tisdagen den 10 december borta mot Munka, se till att boka det datumet direkt - pågarna behöver ditt stöd.