onsdag 23 oktober 2013

Återblick Warbergsmatchen

Vardagen är tillbaka och Åstorp/Kvidinge JAS har under helgen njutit av segerns sötma. Matchen mot Warberg var något föreningen länge blickat fram emot. Hemmapremiär och första gången det spelas JAS-innebandy i Åstorp Sporthall. En stor skara supportrar hade slutit upp och det var bäddat för en rejäl batalj...

På förhand var förutsättningarna klara. Warberg var "tvungna" att vinna för att inte tappa mark och ÅKIBS kunde ta andra raka för att skapa utrymme. Ledarstaben hade scoutat motståndarna grundligt och tight, nästintill destruktivt innebandy skulle spelas. Vikten lades vid spadvändningar efter att ha lockat upp motståndarna. Första perioden börjar galant. Lång macka av Dennis från backposition. Simon suger in bollen och avslutar distinkt in främre hörn hos målvakten. Av bara farten kommer 2-0 efter att Robin serverat Andy som lossar bössan. Hemmalaget låter gästerna spela runt boll på offensiv planhalva och återigen skapas läge vid spelvändning. 3-0 kommer efter 13:16 då Fabbe serverar Niko i slalombacken. Butiken tycks vara stängd men WIC tillåts under 1 minut reducera x 2 på två riktigt billiga försvarsmissar vid frislag. Inte nog med det så hittar domarna en imponerande straff vid halva plan och Erik tvingas till go räddning i buren. Vi dödar effektivt säsongens sjätte boxplay genom hårt arbete och som grädde på moset avslutas perioden med 4-2. Andy får en lång macka i friläge, kroppsfintar och motståndarkeeper missbedömer. Tom bur och inget misstag. Intensiv och bra förstaperiod från båda lagen.

- Vi straffar gång på gång motståndarna genom att göra det vi bestämt innan. Kanske inte den vackraste innebandyn men ack så effektiv. Imponerad av tålamodet och stöttningen grabbarna bidrar med, riktigt bra period från samtliga, summerar Christian Hägerström.

Andra akten börjar i moll. Reduceringen kommer via styrning mitt i slottet. Warberg har ökat tempot än mer och Åstorp/Kvidinge blir lite väl bekväma. Ytterliggare en 2:a och boxspel väntar igen. Precis som så många gånger tidigare gör boxformationerna ett gediget arbete och motståndarnas PP neutraliseras. Kvitteringen kommer dock. Kvällens 3:e bjudning vid frislag och 4-4 är ett faktum 10:27. Åttutning i båset och ny energi. Pontus löder bollen i ribban och ÅKIBS är återigen fullt med i matchen. Utdelningen låter inte vänta på sig när Benne skjuter i block och Fabbe roffar åt sig returen. Återigen ledning genom ett kliniskt avslut. Glädjen blir minuten lång i och med att motståndarnas duktiga Anton Birgersson prickar X:et för 5-5. I detta läge bjuds publiken på stenhård kamp med mycket, mycket energi och känslor. Back to basic för hemmalaget vilket betalar sig. Härlig räddning av Erik, snabbt utkast till Niko som direktpassar cross över till Fabbe. Näste man att pricka X:et och ledning för ÅKIBS. Vilket mål! Vilt jubel som knappa minuten senare övergår i explosion. Med 20 sekunder kvar av perioden kommer 7-5 till hemmalagets favör. Robin hittar diagonalaren och Andy gör inga misstag.

- Warberg växlar upp än mer i andra och vi behåller inte samma disciplin som i första. Vi slarvar återigen på frislag och straffas när vi blir passiva. Starkt att komma tillbaka på slutet, vi möter ett mycket bra lag på andra sidan, analyserar Peter Bengtsson.

Avslutande period börjar med kalas. Robin bjuder återigen Andy, som efter ekvatorlöp skapat lucka höga slott, på tårta och efter 12 sekunder står det 8-5 på tavlan. När sedan nämnde Robin trycks över sargen och PP gör jobbet går luften ur motståndarna. 9-5 efter 03:20 och matchen känns avgjord. Warberg satsar allt på ett kort och får kontakt via 9-6 men resterande del av perioden spelas av disciplinerat. Lagen växlar ett par heta chanser och Benne bjuder publiken på en dubbeltunnel. Time på motståndarna för ett sista försök. Pontus tuggar till sig en billig tvåa och Åstorp/Kvidinge tar tillika time för att lugna ner. Sista minuten applåderas av och andra raka i JAS kan läggas på kontot, behövs det tilläggas att boxformationerna håller säsongen åttonde(!) raka numerära underläge?

- Riktigt bra fight mot ett riktigt bra Warberg. Vi spelar utifrån givna direktiv och samtliga ger energi där det behövs. Vi är starka tillsammans och det är imponerande att ingen faller ur ramarna. Vid första anblicken kanske vårt spel inte rosar marknaden idag men rent taktiskt visar killarna prov på stora kunskaper. Vi får motståndarna exakt dit vi vill och dom har inget att svara med - världsklass, avslutar en märkbart nöjd Christian Hägerström.

Åstorp/Kvidinge tackar publik, motståndare och domare för en bra match!